Затворете очи и управлявайте очакванията

Затворете очи и управлявайте очакванията

Много лидери прекарват почти цялото си време в управление на работни проблеми, в изпращане на имейли и в изпълнение на редица ежедневни задачи. Това обаче може да изложи на риск дългосрочната жизнеспособност на всяка компания. Помислете дали често се чувствате твърде заети през повечето време и нямате почти никакво време за мислене, както и дали бихте искали да отделите повече енергия за планиране? Далечният поглед е един от седемте принципа от книгата The Amare Wave, които помагат на добрите лидери да се усъвършенстват. Ето няколко примера от тази книга. 

Затворете очи и си представете, че сте на висока планина и гледате надолу към себе си. Гледайте "филма" за това как се представяте по време на работа. 

Управлявайте очакванията. Изрично задайте и подсилете очакванията, че вашите решения ще се основават на дългосрочна жизнеспособност. Направете го конкретно, като дадете примери за това, което искате и какво няма да направите при конкретни обстоятелства. 

Нека всички ваши заинтересовани страни знаят какво означава за тях, че гледате в дългосрочен план, например по-бавен и по-стабилен растеж за инвеститорите, въпреки че знаете, че това няма да се хареса на всички. 

Уверете се, че вашите KPI и вътрешни системи за възнаграждение са в съответствие с вашия дългосрочен фокус, а не само с тримесечните цифри. 

Предвидете и планирайте как ще издържите натиска, за да се съобразите с очакванията за приоритизиране на краткосрочната възвръщаемост. 

Платете добре на хората си и инвестирайте в култура, която поддържа здрави дългосрочни взаимоотношения с всички ваши заинтересовани страни. 

Лидерите на Amare влагат любов в работата и се научават как да се грижат за краткосрочните нужди, в баланс върху инвестирането в трайни взаимоотношения и увеличаването на дългосрочната жизнеспособност на своята компания. 

Източник: Моше Енгелберг, говорител, изпълнителен куоч, автор на книгата "The amare wave", за Inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ