Брилянтен Стив Джобс в интервю от 1981 г. (видео)

Млад, изпълнен с енергия и с много остър ум, в това интервю от 1981 г. за телевизионния канал в САЩ ABC News създателят на Apple Стив Джобс успява брилянтно да защити смисъла на компютрите като технологична новост. Той участва в интелектуален разговор на бързи обороти, излъчен в ефир, "за" и "против" тях, в който ги защитава умело с риторика и лично излъчване, показващи, че наистина е имал вроден талант да бъде освен всичко друго, брилянтен търговец и убедително да продава. 

Видеото от преди повече от 36 години и днес е много гледано в YouTube заради темата си за вредите и ползите от компютрите (тогава PC, сега в нови, еволюирали форми) и заради умението на Джобс да ги защитава като продукти и да убеждава в спор. 

Това е запис от предаване, в което Тед Копъл, Бетина Грегъри и Кен Кашиуахара са представяли новинарски истории през 1981 г. за смисъла на компютрите за ежедневния живот и как те ще засегнат бъдещето на хората, превръщайки ги в зависими. В интервюто участва Джобс, представен като председателя на Apple Computer Стивън Джобс. Участва и Дейвид Бърнам - американски разследващ журналист. Джобс е завладяващ оратор. В диалога той превръща едно негативно твърдение (че компютрите взимат личните данни на хората) в позитивна гледна точка за продажба (заговаря за новото явление по онова време "компютърна грамотност" и дава за пример реакциите на деца и тийнейджъри - необременената част от обществото). 

"Вижте колко красноречиви и интелигентни са тези разговори, излъчвани по телевизията, за разлика от телевизията днес", коментира в YouTube потребител. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ