Доказани методи да се почувствате по-щастливи

Доказани методи да се почувствате по-щастливи

Доказани методи да се почувствате по-щастливи

Пролетта идва и се чувстваме все по-радостни при мисълта за предстоящите дни на слънце и "зелени" разходки. Но понякога имаме нужда и от още не, за да се почувстваме по-щастливи. Какво да предприемем? Отговорът е в промени на ежедневните навици и начина на мислене, посочва Buisness Insider. 

"Може да си мислите, че щастието е извън вашия контрол, но вярвате или не има няколко научно доказани методи, за да направите себе си по-щастливи и всички те са неща, които можете да направите веднага", посочват редакторите на сайта. Те препоръчват следното

Похарчете пари за други хора. Според научно изследване, най-щастливите хора са тези, които правят най-много подаръци.

Опитайте сега нещо ново. Хората, които се впускат в предизвикателства и придобиват нови лични умения, са по-щастливи. Предизвикателствата ни държат жизнени и активни. Заради тях сме по-усмихнати и се чувстваме по-способни и победители. 

Гледайте повече синьо. Синьото намалява стреса и повишава щастието, твърдят наблюдатели. Успокояващо е също и зеленото. 

Спрете да защитавате своята гледна точка. Не се отказвайте от позициите си, но запазването на неутралитет в някои ситуации ще спаси спокойствието ви.

Отидете на църква. Хората, които често ходят на църква, се чувстват успокоени - така е открай време, а също и психологически изследвания го доказват. Човек има нужда да вярва в нещо и да знае, че има по-големи от него сили, за да се освобождава от тежестта на постоянното мислене, че за всичко е отговорен и всичко зависи от него. 

Спете поне по 6 часа на денонощие. Най-щастливите хора спят най-малко по 6 часа и 15 минути на нощ. Няма как да сме щастливи, ако не сме се наспали трайно, толкова е просто. 

Ограничете пътуването си до работа до 20 минути. Да, това е трудоемко и изисква големи промени, но по-дългото пътуване влияе върху удовлетвореността от живота на човека, върху здравето му и... свободното му време за фитнес и други спортни активности.

Убедете се, че имате 10 приятели. Това е доказано ефективен експеримент: Ако можете да преброите 10 души, които наистина са ви близки и знаете, че ви обичат и се вълнуват от случващото се с вас, ще повишите щастието си веднага.

Преструвайте се, докато нещо стане истина. Учените казват, че дори това да се преструваме на по-щастливи подобрява усещането ни за щастието.

Започнете романтична връзка. Тази точка няма нужда от обяснение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ