Идеалното пространство за хоум офис

Идеалното пространство за хоум офис

Дистанционната работа е тук, за да остане, но дори у дома трябва да продължим да обръщаме внимание на дезинфекцията и грижите за работното си пространство. Ако все още не сте изградили удобно и подходящо пространство в дома си за работа, ето че сега е перфектният момент да му обърнете специално внимание и да се научите как да го поддържате чисто.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да изберете мястото, където ще установите своя " домашен офис". За успешния избор ще ви помогнат различни фактори. Опитайте се да го организирате на изолирано и тихо място в къщата, в което няма да ви прекъсват често и на което има добра вентилация. В идеалния случай кътчето за работа трябва да е разположено до прозорец, който да ви осигурява чист въздух.

Проветряването на пространството, в което работите, е от съществено значение. Въздухът трябва да се освежава всяка сутрин за по 10 или 15 минути и след това по няколко пъти през целия работен ден. 

Трябва да избягвате работа с лице към светлината, за да не увредите зрението си, както и с гръб към нея, за да избегнете отражения на екрана на компютъра.

Когато работите дълги часове пред компютъра, е важно да поддържате добра стойка и да се опитате да избегнете лоши навици, които причиняват болки в гърба или врата. За да постигнете това, трябва да имате широка маса със средна височина и за предпочитане от дърво, на която да се чувствате комфортно и въвху която можете да поставите компютъра, клавиатурата, мишката, слушалките, тетрадката, химикалката и водата. Уверете се, че всичко това е на една ръка разстояние. По този начин ще избегнете честото ставане и губенето на време в търсене на предмети или документи, които ще ви трябват.

Осигурете си ергономичен стол с колела, който да адаптирате към тялото си (височина, ръце, облегалка и т.н.). Този елемент от вашето работно пространство е ключов за грижата за гърба ви. Препоръчва се да отпуснете краката си на пода, да държите гърба изправен, без напрежение и ръцете да са отпуснати на масата или подлакътниците на стола. 

Поддържането на реда на всички елементи на работното пространство, почистването и дезинфекцията на масата, стола и оборудването, с които непрекъснато контактувате като компютри и мобилни телефони, е от ключово значение за запазването здравословна среда. На клавиатурата на нашия компютър се натрупват 400 пъти повече бактерии, отколкото в тоалетната. Поради тази причина е жизненоважно да я почиствате често с влажна дезинфектантна кърпа и да изсмуквате с ръчна прахосмукачка цялата мръсотия, която се натрупва между клавишите. 

Обърнете специално внимание на декорацията и други елементи, които осигуряват вашата производителност и ефективност, включително растения,  мотивационни фрази на стената или картини, които ви изпълват с жизненост и позитивност. Други декоративни предмети като рафтове или кутии могат да бъдат наистина полезни за съхранение на предмети или работни документи и като цяло те не отвличат вниманието.

Цветът на стаята също ще ви помогне в този процес, като светлите тонове обикновено работят много добре. Следователно бялото, бежовото и перлено сивото могат да бъдат добър избор. Достатъчно е да приложите тези прости съвети, за да изградите лесно идеалното пространство за работа от разстояние. 

Източник: elconfidencial.es

Превод и редакция: Нели Тодорова

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ