Упражнявайте увереност!

Упражнявайте увереност!

Упражнявайте увереност!

Увереността е едно от най-важните качества в живота. Тя ви влияе на лично, професионално и дори социално ниво. Можете да повишите увереността и самочувствието си, независимо дали това е нещо, което ви идва естествено. Ето 12 съвета, за да станете по-уверени в способностите си, за да можете най-накрая да преследвате възможностите, които искате за себе си. 

Започнете с признаване на вашите постижения

Постигнали сте много неща в живота си, големи и малки, и трябва да се гордеете с това. Направете списък с нещата, с които се гордеете, че сте постигнали, така че да е видим, особено в дните, в които имате нужда от допълнителен тласък.

Помислете за качествата, които ви правят уникални 

Никой друг не притежава същата комбинация от качества като вас. Помислете как можете да увеличите силните си страни. Започнете, като споделите талантите си с другите и позволите на радостта, която ви носи това, да подхранва следващата ви положителна стъпка напред. Време е да направите списък с всички невероятни качества, които притежавате.

Практикувайте знанията си, които могат да бъдат подложени на проверка

Нищо не повишава самочувствието ви повече от това да знаете, че сте подготвени. Доверете се на себе си и практикувайте предварително, ако знаете, че знанията ви могат да бъдат проверени. Симулирането на опита и начина, по който ще се справите с предизвикателствата, ще ви помогне да повишите увереността си.

Справете се със страховете си

Страхът може да бъде една от най-изтощителните емоции и може да разбие увереността ви, ако не сте внимателни. Вместо да давате сила на страха, измислете план за игра как ще се справите с него, ако случайно това наистина се случи.

Обърнете внимание на облеклото си

Как се появявате е от значение. Не е нужно да носите скъпи дрехи или най-новата модна тенденция, за да направите изявление и да се почувствате страхотно. Гордейте се с външния си вид и как се представяте. Уверете се, че дрехите ви стоят добре и ви е удобно с тях както да седите, така и да стоите.

Усмихвайте се

Удивително е какво могат да направят позата и усмивката за нивото ви на увереност. Практикувайте да стоите или седите с високо вдигната брадичка и изправена стойка. Всички сме свикнали малко повече да се прегърбваме пред компютъра, така че може да имате нужда от някои допълнителни корекции. Опитайте се да се усмихнете, когато се чувствате по-малко уверени, и наблюдавайте какво влияе на настроението ви. Науката е показала, че самият акт на усмивка може да повиши настроението ви, да намали стреса и да засили имунната ви система, тъй като естествено освобождава ендорфини и серотонин, които увеличават вашето щастие.

Упражнявайте вашата увереност

Понякога, за да станете по-уверени, трябва да се държите така, сякаш вече сте уверени. Правейки това, с течение на времето ще започнете да се чувствате по-уверени в себе си. Опитайте да се погледнете в огледалото и да се упражнявате пред него. Невероятно е какво могат да направят тези малки действия за вашата увереност и самочувствие.

Обградете се с други позитивни хора, които да ви насърчават

Уверете се, че хората около вас не ви дърпат надолу, и приемете любезно всички мотивиращи коментари, комплименти или подкрепа, които получавате от тях. Не омаловажавайте своите постижения, силни страни или победи. Когато го направите, вие сигнализирате, че не сте толкова невероятни, колкото сте в действителност, а това може да попречи на нивото ви на увереност.

Визуализирайте как постигате целите си

Виждането на себе си успешни ще ви помогне да увеличите увереността си и ще ви даде мотивация да продължите напред. Когато дойде време да правите ходове, фокусирайте се върху това какво ще направи резултатът за вашето бъдеще, за да продължите напред. 

Грижете се за вашето психическо и физическо здраве

Вашата увереност е пряко свързана с това как се чувствате. Хранете се добре, спортувайте и спете достатъчно. Обърнете внимание не само на физическите признаци и симптоми, но и на промените в психичното здраве. Когато сте на добро място психически и физически, е много по-вероятно да имате увереността, от която се нуждаете, за да направите следващия положителен ход в посоката, в която искате да вървите.

Фокусирайте се върху растежа си

Когато видите и признаете какво учите и как се развивате, ще видите, че увереността ви едновременно се подобрява, защото си давате шанс да излезете извън зоната си на комфорт и да научите нови неща.

Продължавайте да го правите

Повторението изгражда устойчивост, което от своя страна повишава увереността ви. Знаейки, че сте способни да напредвате и да се справяте с предизвикателствата, несъмнено ще ви улесни следващия път, когато направите нещо, което изисква вашата увереност. Изграждането на увереност не винаги е лесно, но с време и усилия може да се направи. Не забравяйте да започнете с малко. Празнувайте постиженията си, мислете положително за себе си и се обградете с хора, които ще ви подкрепят. И най-важното, не се отказвайте от себе си!

Източник: Алисън Уолш, опитен изпълнителен директор, говорител и треньор с над 15 години опит, за Inc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ