Ще го запазя за себе си!

Ще го запазя за себе си!

Ще го запазя за себе си!

Когато кажем нещо грубо, обикновено си намираме извинение за неуместното ни поведение. Но, истината е, че е добре да не стигаме до там. Ако често се случва думите да изпреварват мислите ви, цената може да се окаже краят на добро приятелство, мечтаната работа или нещо друго ценно за вас. Важно е човек да отстоява принципите си, да предпочита откровеността пред дипломатичната тишина, но понякога всичко това води до професионални и социални катастрофи.

В случай, че искате да запазите благоприличие, ето няколко фрази, които е добре, колкото се може по-рядко да използвате

„Извинявай, не те слушах“

Случва се на всеки и е заложено в човешката природа, но вместо да казвате директно на човека отсреща, че не е успял да задържи вниманието ви, по-добре се усмихнете и му кажете нещо хубаво.

„Правиш това грешно“

Да видите, че някой върши задачата си грешно може да е изнервящо, но ако никой не е искал мнението ви, не си навличайте излишен проблем.

„Не ти помня името“

Никога не позволявайте някой да разбере, че не помните името му! Опитайте да го запознаете с някой нов, така че да е принуден да каже името си отново. Това ще ви спести срама от „Толкова много съжалявам, че не помня как се казваш.“

„Не се радвам да те видя“

Да се натъкнете на някой познат понякога е страхотно, а друг път е не особено хубаво изживяване. Вместо да си разваляте настроението напразно, заради някой, който така или иначе вероятно няма да видите скоро, поговорете с него. Дайте му шанс – може да се окаже добра компания.

„Не искам да поглеждам в телефона си, защото ще помислиш, че не слушам“

Тази мисъл ни минава през главата ежедневно, но все пак е изключително грубо да го кажем на човека отсреща.

„Не ми пука за почивката ти“

Колегите ви, които обичат да пътуват, съвсем логично ще прекарат отпуска си, като опознават нови места. Когато ви се похвалят, недейте само да се преструвате на заинтересовани, защото след това със сигурност и вие ще бъдете на тяхното място.

„Нямаше смисъл от тази среща“

Вероятно всички в конферентната зала си мислят, че един имейл щеше да е достатъчен, но никой не го казва. Извлечете позитивите от ситуацията и прегледайте органайзера си – може би има нещо важно, което сте планирали да обсъдите с някой от колегите си.

По материал на Bestlife.com

Редактор: Габриела Беличовска

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ