Сигурни признаци, че сме намерили точната работа

Сигурни признаци, че сме намерили точната работа

Сигурни признаци, че сме намерили точната работа

Работата не винаги е забавна, но има няколко признаци, по които ще разберете, че сте намерили правилната кариера, пише INSIDER.

Това например е шансът да научите нови умения, като същевременно ви се предлага и възможност за растеж в компанията. Чувствате се вдъхновени от работата, която вършите и постигате добър баланс между професионалния и личния си живот.

Научете, кои са останалите признаци според кариерния експерт на LinkedIn, Блеър Десанбриъл 

Придобивате нови умения.

Проучванията на LinkedIn установяват, че почти 9 от 10 (89%) професионалисти смятат, че уменията са по-важни от длъжността. Тези данни показват, че хората се стремят да работят за компания, която ще им помогне да се развиват като професионалисти, като същевременно им се предоставят необходимите инструменти и обучение, за да успеят в това.

За да започнете нова работа, ще трябва да притежавате огромен набор от умения, който да ви отличат от другите кандидати. След като спечелите позицията обаче е важно не само да продължите да използвате тези умения, но и да ги надграждате. Вашата работа трябва да ви накара да се развивате.

Имате ясен път за растеж.

Независимо дали работите за голяма корпоративна компания или по-малък работодател, проверете дали в бъдеще ще имате възможност да растете, докато вашият набор от умения продължава да се разширява. Един от факторите, които карат хората да се задържат на сегашната си позиция, е да знаят, че имат възможност за растеж.

Подържате добър баланс между професионалния и личния си живот.

Важно е вашият трудов живот да не пречи на вашия личен живот, дори ако това е работа, за която наистина сте мечтали. Гъвкавостта е един от най-важните фактори за днешните професионалисти. Всяка компания предлага различни възможности за работа. Някои фирми позволяват поне един ден от седмицата да се работят от дома, докато други като Dell предлагат програма, която позволява на служителите да работят където и когато е най-добре за тях, като се съсредоточава върху резултатите. Определете какво ниво на гъвкавост отговаря на вашите нужди и потърсете работа, която отговаря на тези критерии.

Вие сте вдъхновени от работата, която вършите.

Вдъхновението от работата, която вършите на вашата позиция, ще ви държи мотивирани всякога. Според LinkedIn, почти 90% от професионалистите заявяват, че успехът не се състои само в това, което постигате, а и в това, което ви вдъхновява да вършите за другите.

Работата, която вършите, е призната и оценена.

С цялата упоритост, която сте вложили в работа си, е болезнено да не получите съответстващата оценка. Почти половината от американците смятат, че успехът се състои както от дългосрочните, така и от краткосрочните победи. Важно е вашият принос да бъде оценен и признат в службата ви и най-вече от вашия началник - това е крайният мотиватор.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ