3 неща, които уверените хора казват за себе си

 3 неща, които уверените хора казват за себе си

3 неща, които уверените хора казват за себе си

Увереността е в основата на успеха. Всички знаем тази аксиома, но за съжаление, не всички можем да кажем, че разполагаме с нужното самочувствие.

Тогава защо нещо толкова важно, толкова често ни липсва? Как човек може да го придобие и развие?  

Един от начините е да започнем с това, което казваме. Ние сме склонни да вярваме в нещата, които чуваме и още повече в тези, които самите ние казваме. Начина, по който говорим със себе си, е от решаващо значение за това как се чувстваме и дали вярваме в себе си.  

Това са три неща, които трябва да си казваме на глас, поне два пъти в деня. Повтарянето на тези фрази ще ги вкорени в нашето съзнание и ще окаже огромно влияние върху нашето самочувствие.  

1. Хората искат и имат нужда от това, което мога да предложа

Един от най-важните стълбове, върху които се крепи самочувствието, е знанието, че това, което предлагате, се цени от останалите. Това е особено вярно в сферата на търговията и продажбите. 

Ако вярвате, че вашият продукт или услуга може да помогне на другите, ще имате решителността, която е нужна, за да превърнете този продукт в успех. Ако не сте уверени, лансирането на този продукт става значително по-трудно. С други думи, ако сами не вярвате в себе си, вашите клиенти също няма да повярват във вас.    

2. Не се влияя от нещата, които хората казват и мислят за мен

Това е може би най-важната фраза в списъка. Много хора няма самочувствие, защото обръщат прекалено много внимание на начина, по който другите ги възприемат. Излизането от рамките, в които другите са ви поставили, може да бъде много трудно, но това е от съществено значение, ако искате да си върнете вашата увереност.

Никой не може да се абстрахира напълно от това, което казват останалите, но моят съвет е да се концентрирате върху това, което мислят правилните хора. Хората, които ви подкрепят и стоят до вас в трудните моменти, тези, които ви разбират и познават вашия житейски път, са хората, които трябва да слушате. Заглушете скептиците и игнорирайте негативните мърморковци, които търсят и виждат само недостатъци.

Вижте и: Едно упражнение, което със сигурност ще повиши самочувствието ви

3. Няма ситуация, с която не мога да се справя

Самочувствието отразява нивото на вяра, което имаме в себе си, че може да преодолеем предизвикателствата, пред които се изправяме всеки ден. Сериозността и трудността на проблема е без значение. Начинът, по който възприемаме самото предизвикателство е също толкова незначим. Това, което всъщност има значение, е как виждаме себе си в сравнение с препятствието. С други думи, кой е по-голям във вашето съзнание: вие или вашият проблем? Онзи, който мислите за по-силен, обикновено печели.

Да вярваш в себе си е избор. Колкото по-често казвате тези фрази, толкова по-често ще избирате да бъдете уверени.

Рет Пауър, съосновател на Wild Creations, за Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ