8 неща, които ви пречат да станете милионер

8 неща, които ви пречат да станете милионер

8 неща, които ви пречат да станете милионер

Всички се стремим към някакъв финансов успех и това е напълно нормално. Когато човек разполага със значителна сума пари, той спира да се тревожи за множество проблеми, които преди това са пречили на неговото щастие.

Парите и финансовата свобода могат да ви позволят да пътувате, да изпробвате нови неща и да изживеете всичко, за което сте мечтали.

Въпреки това, огромна част от хората, които жадуват подобна финансова свобода, никога не стигат до желаното ниво. В повечето случаи, спечелването на първия милион е най-трудно, защото то изисква от вас да предложите нещо различно от всички останали, които опитват да станат милионери.

Намирането на собствен път към успеха може да бъде изключително трудно.

Това са 8 препятствия, които трябва да преодолеете, за да спечелите първия си милион и да тръгнете по пътя към финансовата независимост.

1. Бездействате

Лесно е да говорите за това как ще започнете да работите по-усърдно и ще стартирате нов проект, но значително по-трудно е да го направите в действителност. Хората може да хвалят вашите идеи и мечти по цял ден, но единственият начин да ги постигнете е като запретнете ръкави и опитате да направите промяна. Големите промени може да ви плашат и да ви изглеждат прекалено трудни за осъществяване, но ако наистина искате да реализирате целите си, трябва да действате.

2. Тревожите се за това какво мислят другите

Винаги ще има хора, които няма да ви харесват и да одобряват вашите решение. Всички искаме да се чувстваме обичани и да бъдем полезни за останалите, но това не трябва да бъде на цената на собственото ни щастие. Щом се опитвате да живеете различен живот, ще трябва да се държите по различен начин от останалите. Това може да означава отвреме навреме да отказвате покана на вашите приятели или да се изправите срещу статуквото на работното място. Изключително трудно е да бъдеш различен, когато постоянно мислиш за чуждото мнение и опитваш да се впишеш в общоприетите норми. Животът е твърде кратък, за да не бъдете себе си и да не правите това, което искате. Важно е да не забравяте, че за всеки човек, който не ви харесва, има поне още един, които ви обича и подкрепя.

3. Губите си времето с грешните хора

Някои хора казват, че всеки човек е нещо средно между петте души, с които прекарва най-много време. Ако тази средна стойност е близка до средностатистическата за страната, трудно може да очаквате високи постижения от финансов характер.

Това не означава да обърнете гръб на приятелите от вашето детство, а да бъдете по-внимателни с времето, което прекарвате с тях и стойността, която може да извлечете от него. Търсете компанията на хора, които ви мотивират да бъдете по-добри. Това не само ще ви направи по-щастливи, но и ще ви тласне към успеха.

4. Обвинявате другите

Има моменти, когато животът може да бъде ужасен. Факт е, че не може да контролираме всичко, което ни се случва, и че когато нещата не вървят най-лесното е да прехвърлим вината на някой друг. Когато ситуацията е извън нашия контрол, обвиняването на другите просто отклонява вниманието ни от това, което трябва да направим, за да подобрим нещата.  Когато нашите собствени действия са основната причина за проблема, прехвърлянето на вината може да бъде още по-токсично. Вместо това, трябва да се огледаме в огледалото и да поемем отговорност. Може да обвиняваме другите до края на живота си, но това няма да разреши нашите проблеми. Без значение колко добре бихме се почувствали в самото начало, като запазим перфектния си имидж, поемането на отговорност за собствените ни грешки е задължителна част от пътя към успеха.

5. Никога не мислите извън кутията

За да бъдете различни от останалите, трябва да мислите по различен начин. Това означава да излезете от зоната си на комфорт и да потърсите различни гледни точки и алтернативни подходи към определен процес. Днес ние имаме възможността да се заобикаляме само с хора и информация, които затвърждават нашите виждания и никога не ги поставят под въпрос. Това може да бъде изключително вредно. Различните преживявани, срещи и запознанства могат да отворят пред нас врати, които ще ни позволят да подходим към всеки проблем по уникален за нас начин.

6. Изпадате в самодоволство

Трудно е да промените рутината си. Когато човек има семейство и други големи отговорности, ситуацията става още по-сложно. Да останеш на едно място обаче означава да прекъснеш своето развитие и растеж. Готовността да поемате рискове и да предизвиквате себе си е нещото, което ще ви помогне да разкриете пълния си потенциал.

7. Не искате да промените навиците си

За да се превърнете в най-добрата версия на себе си и да спечелите първия си милион, трябва да сте готови да промените навиците си. Това не означава да следвате някакъв път, който самопровъзгласили се житейски експерти представят като най-добър, а да анализирате обективно вашия живот и навици и да се самоусъвършенствате. Готовността за самоанализ и откритостта към критики ще ви позволят да се развиете в области, които до момента са ви дърпали назад.

8. Не вярвате в себе си

Колкото и да искат да бъдат богати, повече хора не вярват, че някога ще могат да постигнат тази си цел. Важно е да вярвате в себе си, ако искате да постигнете мечтите си. Хората, на който се възхищаваме най-много, не са с нищо по-различни от нас. Те просто работят по-усилено, по-умно и имат малко повече късмет. Успехът не може да бъде контролиран, но човек може да подобри значително шансовете си за успех, ако положи нужните усилия. Ако не вярвате в себе си, няма да имате възможността да направите този опит.  

Джон Рамптън, предприемач, инвеститор и онлайн маркетинг гуру, за Entrepreneur.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Неизвестно за известните: Фил Найт основал империята Nike с $500 заем от баща си
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Независима ли държава е България?
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
Установиха как ниските температури повишават апетита на бозайниците
Citi предупреди персонала си в Обединеното кралство за възможни съкращения