Хайде, да спрем да правим едни и същи грешки

Хайде, да спрем да правим едни и същи грешки

Хайде, да спрем да правим едни и същи грешки

Всички правим грешки и вземаме решения, които често не са в наш интерес. Ако искате да бъдете успешни в това, което правите, трябва да се научите да не повтаряте едни и същи грешки.

За да го направите, ще трябва да анализирате обстойно вашият начин на мислене и поведение и да се отървете от навиците, които ви пречат. Това са 5 стратегии, които ще ви помогнат да бъдете успешни.

1. Обърнете тенденцията

За да постигнете различни резултати, трябва да преразгледате действията си. Започнете с разпознаване на вашите слаби и силни страни, след което планирайте решение, което да ви позволи да се възползвате от вашите качества и да избегнете недостатъците си, за да постигнете желаните резултати. Разрешавайте проблемите един по един и отбелязвайте дори най-малките победи.  

2. Забравете за егото

Преди години, когато за първи път започнах да се занимавам с бизнес консултации, разбрах колко много лидери вземат решения и предприемат действия, базирани на тяхното его.

Контролирането на егото е едно от най-трудните и същевременно най-полезните неща, които може да направи всеки човек. Важно е да приемете, че не знаете всичко, че не винаги взимате най-добрите решения и че понякога чуждите идеи могат да бъдат по-добри от вашите.

Потискането на егото може да звучи лесно, но то се проявява чрез действията и решенията, предприети на момента. Когато почувствате, че егото ви е на път да превземе контрола върху вашето поведение, отделете няколко секунди, преди да вземете решение и да предприемете действие.

3. Бъдете честни със себе си

За да избегнете повтарянето на вашите грешки, на първо място трябва да бъдете настина честни със себе си и да си признаете своите слабости. Когато сте напълно искрени, вие може да си позволите да гледате на всяка ситуация по-трезво и рационално и да се научите да се справяте с по-неприятните обстоятелства, пред които се изправяте във вашето ежедневие.

4. Намерете правилните въпроси

Готови ли сте да признаете, че не знаете нещо? Повечето лидери смятат, че имат всички отговори и че нямат нужда от чуждо мнение по каквито и да е било въпроси. Това, което прави лидерите наистина успешни, не е тяхното дълбоко познание и интелектуално превъзходство, а способността им да задават правилните въпроси на точните хора и да вземат предвид тяхното мнение.

5. Потърсете подкрепа

Има много начини да постигнете успех. Може да стигнете до крайната точка сами, след дълги години неимоверен труд, или да намерите хора, които да ви дадат помощта, от която се нуждаете, и да реализирате мечтите си заедно с тях.  Когато пътят към успеха е споделен с други, той носи повече щастие, знания и различни гледни точки, които могат изцяло да променят вашия живот.

В края на краищата, не трябва да позволявате вашите грешки да се превръщат в модели на поведение и мислене, които ви пречат да успеете. Всяка грешка има решение, позволете си да го намерите.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, за Inc.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ