Трудно ли е да създадем нови приятелства?

Трудно ли е да създадем нови приятелства?

Трудно ли е да създадем нови приятелства?

Как да привлечем нови приятели? Особено такива, които ни зареждат с енергия и ни предлагат друга гледна точка на живота, питат колегите от Obekti.bg?

Има притеснителни хора, които наистина се терзаят от този въпрос, а срещата с нови хора ги изнервя и напряга, поради липса на самочувствие. Следните 10 съвета ще помогнат.

1. Не мислете твърде много

Достатъчно приятен и забавен ли съм за останалите? Дали не им доскучавам? Може би си задавате подобни въпроси, при нови запознанства. Хубавото в случая е, че обикновено всичко е само в нашата глава. Хората са по-възприемчиви, отколкото си мислим.

2. Не се страхувайте

Срещата с нови хора може често да бъде доста стресираща. Стараем се да бъдем забавни и добри събеседници. Най-добрият съвет е следният – просто да бъдем себе си.

3. Направете малка стъпка

Нямате време да се срещате с повече хора? Защо не заговорите нов служител на работното място? Така ще тренирате социалните си умения.

4. Излезте навън

Следващата ви стъпка е да излезете навън! Запишете се на курсове, семинари, групи и дейности, които ви интересуват, за да намерите нови и интересни хора.

5. Нека първият ход да е ваш

Скочете в „необятното“, когато се почувствате готови за създаване на нови приятели. Използвайте психологически трикове, които помагат в общуването и изграждането на добрите взаимоотношения.

6. Който съди, губи

Напълно възможно е онези, които нямат нищо общо с вас в началото, да се окажат най-интересните хора, които някога сте срещали. Дайте им шанс! Опитайте се да се абстрахирате от предубежденията си.

7. Покажете интерес

Много е важно да можете да слушате. Всеки може да говори. И другият човек иска да получи внимание, да бъде чут. Покажете, че имате желание да го опознаете.

Пълният текст намерете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ