Alphabet лансира платформа за скрининг на коронавирус

Alphabet лансира платформа за скрининг на коронавирус

Alphabet лансира платформа за скрининг на коронавирус

Научното звено на Alphabet, Verily лансира пилотната версия на платформата си за скрининг и тестване за коронавирус, предаде CNBC. Към момента тя е достъпна единствено за жители от района на залива на Сан Франциско, като целта е обхватът да се увеличава постепенно.

Уебсайтът Project Baseline е резултат от съвместната работа на здравните власти на Калифорния и местна биотехнологична компания. Изискванията за използването му са потребителите да са над 18-годишна възраст, да са способни да говорят и четат на английски език, както и да се намират на място, на което приложението е достъпно, като към момента това са окръзите Санта Клара и Сан Матео.

Услугата приканва потребителите да влязат през акаунта си в Google, за да извършат скрининг процес, който да установи имат ли нужда от тестване за COVID-19. Преди началото на теста Verily информира всеки, че ще събере лична информация за него – името, адреса, имейла, телефонния номер и данните за физическото му състояние „за целите на здравеопазването“. Накрая, при нужда, всеки ще бъде насочван към най-близкото лечебно заведение, където може да се тества за коронавирус.

За плановете на Alphabet стана ясно в петък, след като американският президент Доналд Тръмп ги обяви публично. Разработката на приложението продължава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ