Технологии

Arm планира да съкрати 15% от служителите си след провала на сделката с Nvidia

Arm планира да съкрати 15% от служителите си след провала на сделката с Nvidia

Британският лидер в проектирането на чипове  Arm Holdings съобщи, че планира да съкрати до 15% от служителите си, предаде Би Би Си.

Съкращенията идват само месец, след като сделката за придобиването на Arm от американски гигант в производството на полупроводници Nvidia за 40 млрд. долара пропадна. Ако предложението бъде прието, повечето от работните места, които ще бъдат загубени, ще са в САЩ и Великобритания, обявиха от базираната в Кеймбридж компания.

Arm е отговорна за енергийно ефективни архитектури на чипове, които се използват в почти всички процесори на смартфони, включително iPhone на Apple и устройствата с операционна система Android, които ползват полупроводници на Qualcomm. Почти всички големи производители на чипове в света са клиенти на Arm.

За компанията работят общо 6400 души в световен мащаб.

„Подобно на всяка компания, Arm непрекъснато преразглежда своя бизнес план, за да гарантира, че фирмата постига правилния баланс между преследването на възможности и поддържането на дисциплина при разходите“, посочва фирмата.

„За съжаление този процес включва предложени съкращения на глобалната работна сила на Arm“, добавя британската компания.

Милиони продукти разчитат на модерни чипове, които са в недостиг от дълго време, тъй като продажбите на технологични устройства нараснаха по време на пандемията.

Собственикът на Arm – японският конгломерат Softbank, планираше да продаде фирмата на Nvidia за 40 милиарда долара. Той придоби британската компания през 2016 г. за 32 милиарда долара -

Миналия месец SoftBank обаче отложи се отказа от продажбата, посочвайки като причина регулаторни пречки. Вместо това Softbank планира да листна Arm на борсата Nasadaq в САЩ.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива