Facebook закупи любимо на тинейджърите приложение

Facebook закупи любимо на тинейджърите приложение

Facebook закупи любимо на тинейджърите приложение

Facebook е придобил любимо на тинейджърите приложение Тbh, пише Business Insider.

Tbh, което е съкращение от "To be honest" (За да бъда честен), се счита за "единственото анонимно приложение с положителни вибрации". Проектираното за лица на възраст 13 и повече години приложение позволява на учениците да създават анонимни анкети за себе си и приятелите си. Въпреки че е активно само в няколко щата в САЩ, приложението е било изтеглено от повече от 5 млн. души през последните седмици, а потребителите са изпратили повече от 1 млрд. съобщения. Миналия месец Tbh се появи на върха на списъка с безплатни приложения на Apple в App Store.

"Tbh и Facebook споделят обща цел за изграждане на общност и дават възможност на потребителите да споделят по начин, който ни доближава един с друг", каза в изявление Ванеса Чан, говорител на Facebook. "С ресурсите на Facebook можем да продължим да разширяваме и да изграждаме положителни преживявания", допълни още тя. 

Четиримата съоснователи на Tbh - Никита Биър, Ерик Хазард, Кайл Сарагоса и Никола Дюкодон - ще се измъкнат от стартиращия си офис в Оукланд, Калифорния, за да работят в седалището на Facebook в Силиконовата долина. Те ще продължат да работят по приложението, обясни Чан.

Facebook не разкри финансовите условия на сделката, нито пък кога точно е осъществена, споделя изданието. 

Чрез закупуването на Tbh, Facebook добавя още едно приложение към арсенала, който разгръща срещу Snapchat - най-популярната социална мрежа сред тийнейджърите според последно проучване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ