Технологии

Facebook отлага връщането в офисите в САЩ за догодина

Facebook отлага връщането в офисите в САЩ за догодина

Американската технологична компания Facebook обви, че ще отложи плана си за връщане на своите служители в САЩ в офисите до януари 2022 г. заради опасенията, свързани с Делта варианта на COVID-19.

„Данните, а не датите, са от определящо значение за нашия подход към връщането в офисите“, коментираха от компанията.

„Предвид последните здравни данни, показващи ръст на броя на заразните с Делта варианта на коронавируса, на нашите екипи в САЩ няма да се налага да се връщат в офисите до януари 2022 г. Очакваме това да се случи и в някои страни извън САЩ. Продължаваме да следим ситуацията и да работим с експерти, за да гарантираме, че плановете ни за връщане в офисите дават приоритет на безопасността на хората“, казват още от Facebook.

По-рано плановете на компанията бяха за завръщане в офисите през октомври при спазване на стриктни правила за ваксинация и носене на маски.

С това решение Facebook става поредната технологична компания, отложила плановете си за завръщане в офиса за следващата година. Миналата седмица Amazon представи сходни планове за корпоративните си служители, а Lyft съобщи още миналия месец, че служителите на компанията няма да се върнат в офисите преди 2 февруари 2022 г.

Apple пък ще отложи поне до октомври плановете за връщането на служителите в офисите, след като първоначалния план бе за септември.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ