Facebook продължава да блокира съдържание, свързано с талибаните

Facebook продължава да блокира съдържание, свързано с талибаните

Facebook продължава да блокира съдържание, свързано с талибаните

Facebook няма да отмени забраната си за разпространение на съдържание, популяризиращо талибаните, в нито една от трите си социални мрежи – Facebook, Instagram и WhatsApp.

Според технологичния гигант афганистанската група, която от години използва социалните медии, за да предава посланията си, е терористична организация, пише CNBC.

„Талибаните са санкционирани като терористична организация под американското законодателство и сме ги блокирали от нашите услуги“, коментираха от Facebook. Това означава, че всички акаунти, поддържани директно от или от името на талибани, биват изтрити. Оттам съобщават още, че имат екип от модератори на съдържание, който следи и премахва постове, снимки и видеа, свързани с талибаните. Не се пояснява колко души се грижат за това.

През уикенда Афганистан падна в ръцете на бунтовниците, след като превзеха столицата Кабул и се настаниха в президентския дворец. Това се случва месеци след решението на САЩ да оттегли военните си от страната.

Въпреки мерките, съществува информация, че талибаните все още използват WhatsApp, за да комуникират помежду си. Платформата е криптирана, което означава, че Facebook не може да види какво споделят потребителите. Затова се използва специален софтуер с изкуствен интелект, който оценява некриптираната информация за групите в социалната мрежа, включително имена, снимки на профили и изписваните описания.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ