Какво ново в iOS 15?

Какво ново в iOS 15?

Какво ново в iOS 15?

Apple отново лансира софтуер, паралелно с новото поколение iPhone. 13-ата версия на устройството идва с операционната система iOS15, но някои от новите функции и промени в дизайна ще са достъпни и за по-старите версии, пише ДПА.

Ето какво могат да очакват потребителите на смартфони и таблети от новия софтуер, който вече е достъпен като актуализация.

Повече фокус

Нова функция ще позволи на потребителите да ограничат разсейващите известия на екраните на телефона си, например докато са на работа. Чрез Focus всеки ще може да филтрира нотификациите, които получава от отделни приложения. Освен това могат да бъдат добавени автоматични отговори, за да не изглежда така, сякаш човек е напълно неоткриваем.

[[{"fid":"380594","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":914,"width":653,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Източник: Apple

Бързи преводи на текстове

С Livetext е възможно собствениците на устройства да превеждат текст директно благодарение на камерата. Достатъчно е само да я насочат към текста и софтуерът сам ще го разпознае и преведе.

[[{"fid":"380595","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":914,"width":653,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Източник: Apple

Facetime за всички

До момента приложението за комуникация бе ограничено само до собствениците на устройства на Apple. Сега обаче потребители могат да се включват и чрез браузър (например Chrome или Edge), когато бъдат поканени чрез изпратен линк.

Освен това всеки може да замъглява фона си и да подобри качеството на звука, който излъчва, благодарение на допълнителна технология, която позволява на микрофона да изолира звука наоколо.

Снимките

В приложението Photos можете да получите повече информация за всеки отделен кадър, включително детайли за това от какво устройство е заснет, какъв е размерът му, както и контакт на човека, който я е изпратил, ако е попаднала в телефона чрез споделяне от друго устройство.

Memoji

Създаването на аватар бе достъпно и в iOS 14 – сега Apple го надгражда с още опции за персонализация, включително нови аксесоари, тоалети и цветове.

Safari

За да улесни използването на браузъра си с една ръка, сега Apple премества полето за въвеждане на уеб адрес от най-горната към най-долната част на екрана. За потребителите, които са свикнали по стария начин, има опция да върнат полето в горната част.

[[{"fid":"380596","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":914,"width":653,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Източник: Apple

Всичко ново от семейството на iPhone ще е достъпно в България в началото на октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ