Къде е най-вредно да държим мобилния си телефон

Къде е най-вредно да държим мобилния си телефон

Специалисти съставиха списък на най-неподходящите места за съхранение на мобилния телефон и челното място зае джоба на панталоните, пише medikforum.ru. Д-р Лили Фридман пояснява, че това е така, защото съществуват данни, според които има връзка между излъчването на мобилния телефон и онкологичните заболявания поради контакт с човешкото тяло.

Учените настоятелно не съветват да си държите телефона в джоба, защото това би могло да предизвика и безплодие. Тази информация е особено важна за родителите на деца и подрастващи, които ползват смартфони.

Неподходящо място за съхранение на електронното устройство е и под възглавницата и заема второ място в списъка. А особено опасно е да го държите там, докато той се зарежда, заради опасност от възпламеняване. Освен това, на подобно място мобилният телефон ще влияе негативно и върху качеството на съня.

Припомняме, че през 2017 г. сътрудници на Калифорнийския департамент по здравеопазването излязоха с препоръка да съхраняваме мобилните телефони по време на сън на една ръка разстояние от тялото. 

По-нататък в списъка с неподходящите места са баня с висока влажност, както и плаж или до прозорец, където телефонът попада под пряка слънчева светлина.

Източник: Новите родители

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ