Майкрософт представи 3D Пейнт и нови очила за виртуална реалност

Майкрософт представи 3D Пейнт и нови очила за виртуална реалност

Майкрософт представи 3D Пейнт и нови очила за виртуална реалност

Нови инструменти за 3D обработка са добавени към обновената версия на операционната система на Майкрософт (Microsoft Corp.) Уиндоус 10 (Windows 10), информира Би Би Си.

Технологичният гигант посочи, че новите версии на Пейнт (Paint ) и Пауърпоинт (Powerpoint) ще направят по-лесно създаването и представянето на 3D модели, които смесват изображения от реалния свят и компютърно генерирана графика.

Компанията представи също така нова джаджа за виртуална реалност.

Пакетът от ъпдейти ще бъде достъпен от пролетта на 2017 година, информира ТАСС, като цитира Меган Сондърс представителка на групата, разработила обновяването на Уиндоус 10 Криейтърс ъпдейт (Windows 10 Creators Update).

Обновяването включва нови възможности за добавена и виртуална реалност при игрите, посочи Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент на Майкрософт, който отговаря за Уиндоус. Той говори на събитие за представяне на нови продукти на компанията в Ню Йорк.

Обновяването също така позволява на потребителите да правят триизмерни снимки на мобилните си устройства като сканират обекта, обикаляйки го.

Технологичната компания обяви и нов лаптоп Сърфис бук (Surface Book), който има 30 процента по-дълъг живот на батерията.

Обновяването на операционната система става на фона на затрудненията, които имат Уиндоус и мобилният бизнес.

Приходите на това подразделение са спаднали с 1,8 процента миналото тримесечие до 9,29 милиарда долара, съобщи Майкрософт миналата седмица. Компанията очаква продажбите на подразделението да достигнат 11,6 милиарда долара за това тримесечие, докато преди година те бяха 12,7 милиарда долара за същия период.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ