Технологии

Microsoft подновява продажбите на лаптопи Huawei

Microsoft подновява продажбите на лаптопи Huawei

Доналд Тръмп притисна плътно в ъгъла Huawei, вкарвайки китайската компания в „черен списък”, който на практика забранява на американските фирми да продават на компанията без одобрение от правителството.

Huawei, най-големият доставчик на мрежово оборудване в света и вторият по големина производител на смартфони, бе въвлечен в търговския спор между Пекин и Вашингтон, който обвини китайските технологични компании, включително Huawei, в кражба на търговски тайни и заплаха за международната киберсигурност. Huawei отрича, че би споделял тайните на потребителите с управляващата комунистическа партия в Китай

Дни след скандала Microsoft обяви, че спира продажбите на Huawei. Компанията от Силициевата долина обаче обви наскоро, че ще смекчи позицията си, като отново ще започне да продава продукти на китайския производител, в частност лаптопи.

Основаната от Бил Гейтс компания обаче се застрахова, заявявайки че ще продава единствено вече съществуващ продукти. Освен това те ще минат щателна проверка преди да влязат в магазините на софтуерния гигант Microsoft.

Тази крачка назад от страна на един от най-големите играчи в технологичния свят поставя доста въпросителни. На първо време ще последват ли примера на Microsoft и други компании.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ