Технологии

Мъск постави на пауза сделката за Twitter

Мъск постави на пауза сделката за Twitter

Американският милиардер Илон Мъск заяви днес, че поставя на пауза сделката по закупуване на социалната мрежа Twitter, докато не получи повече информация за това колко са фалшивите акаунти в платформата, предаде Си Ен Би Си.

„Сделката с Twitter временно е на пауза, докато се чакат подробности, които да потвърдят изчисленията, че фалшивите профили и спамът в социалната мрежа действително представляват по-малко от 5% от потребителите“, написа Мъск в Twitter.

Акциите на компанията се сринаха с около 18% след съобщението. Говорител на Twitter е отказал коментар пред Си Ен Би Си.

Главният изпълнителен директор на Tesla, чиято оферта за Twitter от 44 млрд. долара бе приета от бордът на директорите на социалната мрежа, заяви в миналото, че един от неговите приоритети е да премахне „спам ботовете“ от платформата.

Дори преди съобщението на Мъск стойността на компанията вече бе с 9 млрд. долара под цената, която той предложи за нейното придобиване. Това кара някои инвеститори да се опасяват, че сделката може да пропадне.

По-рано този месец Twitter изчисли, че през първото тримесечие на годината по-малко от 5% от неговите ежедневни активни потребители на платформата са били ботове или спам акаунти.

Мъск сега иска компанията да потвърди тези данни, преди той да продължи със сделката, която се финансира частично от основателя на Oracle Лари Елисън и фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ