Технологии

Нови тенденции при телевизорите през 2022 г.

Нови тенденции при телевизорите през 2022 г.

Годината започна и е време да направим преглед на новите телевизори, които ще се появят на пазара. Големите производители, като Samsung,Sony, LG, TCL и Vizio са готови с иновациите, които ще предложат, и макар че все още ги няма на пазара, вече знаем какво да очакваме.

Нови технологии за дисплея

LG вече представи своята нова OLED evo технология, която е с една стъпка по-добра от познатата досега. Очаква се в средния клас на бранда широко да се използва QNED – определено добра комбинация от NanoCell и Quantum Dot с мини-LED подсветка.

Samsung също залага на новата мини-LED технология за подсветка, която ще включи в най-добрите си 4К и 8К модели. Очакваме също и последната им разработка – QD-OLED. Това е хибридна технология, която съчетава качествата на OLED и по-добрите цвят и яркост на квантовата точка.

Модернистичен дизайн

Технологиите в света на телевизорите доста се уеднаквиха, така че производителите трудно биха могли да се откроят чрез тях. Затова те все повече залагат на дизайна, който стана неизменен акцент в интериора на помещението. Никак не е чудно, че и през тази година телевизорите ще представляват не просто електронни устройства, а луксозна стока, която променя начина на живот и атмосферата в дома.

Samsung вече направи първи стъпки в тази посока с уникалните си телевизори The Frame и The Serif, както и с работещия с мобилни устройства Sero. LG също се открои със своите лайфстайл дизайни на Objet и StanbyMe – два уникални телевизора, които вече се продават в Корея и се очаква да стъпят на световния пазар през тази година.

Дистанционното управление

Разбира се, дистанционното управление е неразделна част от телевизора и производителите се грижат да добавят в него все повече и повече удобни функции. Тенденцията през тази година ще е свързана с възможностите, които позволяват изключително лесно сдвояване на телевизора с мобилно устройство. LG вече създаде подобна технология в своите устройства Magic Remote, които позволяват да имате на телефона си точно копие на екрана на телевизора. Очакваме Samsung да доразвие своите дистанционни със слънчеви батерии, създадени с мисъл и грижа за природата, с които да замени обикновените батерии.

Трета новост в процес на развитие е дистанционното, което ще можете да управлявате с гласови команди и дори чрез тях да откривате къде сте го оставили.

Гласово управление

Alexa и Google Assistant дават възможност вече дори да не използваме дистанционните, а да управляваме телевизорите си директно само с гласови команди. Нещо повече – този тип телевизори ще ви дадат възможност да ги свържете в цялостна система за умен дом и да водите видеоразговори през тях.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ