Полезни приложения, когато не говорите местния език

Полезни приложения, когато не говорите местния език

Полезни приложения, когато не говорите местния език

Пътуването в чужбина за ваканция, учене или просто за удоволствие може да бъде невероятно вълнуващо. Понякога обаче и малко страшно - особено когато не знаете езика, твърди Insider.

Но това не трябва да ви пречи да проучите всички невероятни страни, които този свят може да предложи. Живеем в модерни времена. Туристите вече не се разхождат с разговорници. Носят смартфони. 

От получаване на превод на различни надписи, чрез заснемане с камерата до преобразуване на аудио в текст, ето няколко приложения, които ще ви помогнат да пробиете езиковата бариера, когато пътувате в чужбина.

Google Translate е само един от тях с повече от 500 млн. потребители. Приложението предлага множество функции, улесняващи пътуващите, докато са в чужбина. Потребителите могат да въвеждат текст на един език и да получат незабавния превод на друг. Може дори да се пишете с пръст.

Друга възможност за незабавен превод е да говорите директно в микрофона, което ви позволява да се включите в разговор в реално време с родния си език. Това наистина е като да имате преводач на ръка. Сякаш това не е достатъчно, приложението може да преведе текста, намерен в изображения, с помощта на камерата на смарфона. А за да избегнете прекомерни такси за роуминг, можете да осъществите достъп до 59 езика офлайн.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ