САЩ обмислят забрана на TikTok

САЩ обмислят забрана на TikTok

САЩ обмислят забрана на TikTok

САЩ обмислят да наложат забрана над китайските социални медии, включително TikTok. Това съобщи държавният секретар Майк Помпео, цитиран от CNN.

Според дипломата от Белия дом хората трябва да изтеглят приложения на азиатски компании на устройствата си, „ако искат личната им информация да е в ръцете на Китайската комунистическа партия“. Въпросът за ограниченията все още не е повдигнат пред президента Доналд Тръмп.

В отговор на коментара на Помпейо от TikTok напомниха, че главният изпълнителен директор и стотици техни служители, ангажирани със сигурността, са американски граждани. „Нямаме по-голям приоритет за потребителите ни от насърчаването на безопасно и сигурно изживяване в приложението. Никога не сме предоставяли потребителски данни на китайското правителство, нито бихме го направили, ако ни помолят“, заяви говорител на платформата за кратки видеа.

Властите в Щатите многократно критикуваха компанията, която през последнат година се радва на голяма популярност в цял свят, и я определиха като заплаха за националната сигурност заради връзката ѝ с Китай.

Миналата седмица Индия забрани използването на TikTok и предизвика недоволството на инфлуенсъри и потребители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ