Технологии

Шефът на Twitter очаква сделката с Мъск да се осъществи, но се подготвя и за други сценарии

Шефът на Twitter очаква сделката с Мъск да се осъществи, но се подготвя и за други сценарии

Очаквам продажбата на Twitter на Илон Мъск да се осъществи, но ще продължа да ръководя компанията, ако това не се случи, заяви главният изпълнителен директор на социалната мрежа Параг Агравал, цитиран от Си Ен Би Си.

„Въпреки че очаквам сделката да приключи, трябва да сме подготвени за всички сценарии и винаги да правим това, което е правилно за Twitter“, написа Агарвал в пост в социалната мрежа. „Аз съм отговорен за ръководенето и управлението на компанията и нашата работа е да изграждаме по-силен Twitter всеки ден“, добави той.

В петък Мъск обяви, че сделката е „на пауза“, докато се чакат подробности, които да потвърдят изчисленията, че фалшивите профили и спамът в социалната мрежа действително представляват по-малко от 5% от потребителите.

На този фон акциите на Twitter се сринаха с почти 10% в петъчната търговията, като сега пазарната стойност на компанията е с около 13 млрд. долара по-ниска от предложените от Мъск 44 млрд. долара.

Ако Мъск обаче  реши да се откаже от сделката, това може да му струва доста скъпо. Освен договорените между него и Twitter 1 млрд. долара неустойка при провал на сделката, най-богатият човек на планетата може да бъде съден за милиарди долари щети, нанесени върху компанията.

Коментарите на Агрaвал дойдоха, след като компанията заяви, че замразява назначаването на нови служители като част от усилията за намаляване на разходите.

„Хората питат: защо управлявате разходите сега, а не след финализирането на сделката. В момента нашата индустрия се намира в много предизвикателна макросреда. Няма да използвам сделката като извинение, за да избегна вземането на важни решения за здравето на компанията. Никой лидер в Twitter няма да го направи“, добави той.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ