Създадоха видеоигра за Параолимпиадата

Създадоха видеоигра за Параолимпиадата

Създадоха видеоигра за Параолимпиадата

Мобилна видеоигра с хора с увреждания, свързана с предстоящите Параолимпийски игри, бе разработена и публикувана в двата най-големи онлайн магазини за приложения – App Store и Play Store.

The Pegasus Dream Tour вече е достъпна по света и е дело на JP Games на японския гейминг директор Хаджиме Табата. В създаването ѝ са се включили и партньори на Параолимпиадата, става ясно от разпространено изявление.

[[{"fid":"377502","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":359,"width":696,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Кадър: Международен параолимпийски комитет

Играчите получават възможността да се състезават в Параолимпийските игри в измислен футуристичен град на име Пегас. Някои от образите в нея обаче са реални спортисти, сред които канадският баскетболен играч в инвалиден стол Патрик Андерсън и японският боча спортист Такаюки Хиросе. Видеоиграта е част от усилията на Международния параолимпийски комитет да ангажира по-младата аудитория на спортния форум.

Към момента тя е достъпна на пет езика – английски, германски, испански, френски и японски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ