Технологичните тенденции през 2019 г.

Технологичните тенденции през 2019 г.

Технологичните тенденции през 2019 г.

За 2019 г. се очаква правителства и технологични компании да работят по по-нататъшното развитие и утвърждаване на технологичните нововъведения на 21 век, които ще променят всеки аспект от всекидневието, пише ДПА. 

Изкуствен интелект 

Всички говорят за изкуствения интелект. Германското правителство одобри стратегия и инвестиции за милиарди евро в сектора, макар точната дефиниция да е донякъде неясна. Напоследък понятието "изкуствен интелект" се отнася най-вече до обучението на машините - софтуер, който може да разпознава схеми в данните и да извлича заключения от тях. Изкуственият интелект се използва например за подобряване на снимки, за фино настройване на резултатите от онлайн търсене и да се предлагат стоки за евентуални покупки от онлайн магазини. Гласовото разпознаване е пример за сложен изкуствен интелект, тъй като софтуерът трябва да може да анализира звука, структурата на изреченията и контекста. 

Самоуправляващи се коли 

Транспортният сектор е изправен пред големи промени с развитието на самоуправляващите се автомобили. Waymo, подразделение на Google, е първата компания, която предлага самоуправляващи се таксита, макар първоначално само за предградие на Финикс, Аризона, пише БТА Вече се присъединяват и други компании - автомобилостроители, производители на автомобилни части, фирми за споделени превози като Uber и други по-слабо известни стартъп компании. 2019-а може да е годината, през която ефективността на технологиите и решенията им ще бъде изпробвана в реалния живот. 

Мобилни/безналични плащания 

2019-а ще покаже дали Google Pay и Apple Pay могат да увеличат популярността на технологията, която позволява при трансакции да се използват смартфони вместо банкови карти, както и дали двамата най-големи играчи на пазара на смартфони могат да убедят по-голямата част от банковия сектор да използва техните системи за безналични плащания вместо да разработва собствени.

Дигитални помощници 

Google и Amazon са се насочили към включване на тези говорещи помощници във възможно най-много устройства. Amazon предлага в САЩ дори микровълнови печки, в които е вградена технологията. Разработени са модули, които дават възможност дигиталните помощници да бъдат вграждани във всевъзможни уреди. Целта все повече е дигиталните помощници да придружават хората във всекидневието им.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ