Tek Experts и Microsoft с първа за България обща обучителна програма

Tek Experts и Microsoft с първа за България обща обучителна програма

Tek Experts и Microsoft с първа за България обща обучителна програма

Водещият глобален доставчик на специализирани услуги за техническа поддръжка Tek Experts и Microsoft стартират за първи път съвместна обучителна програма в България.

Обучителната програма Microsoft Leap набира, развива и обучава жени за работа в технологичната индустрия. Пилотното издание на програмата, подкрепяна от Tek Experts стартира в Нигерия през 2019 г. Тази година 16-седмичното обучение ще подкрепи 45 жени в три от локациите на Tek Experts – България, Нигерия и Руанда, като за първа година страната ни е една от тях.

България, Нигерия и Руанда са места с голям потенциал за развитие на технически таланти и Tek Experts се ангажира да ги открие и развие, коментира Стив Хефрон,CEO на Tek Experts.

„Имаме удоволствието да си партнираме с Microsoft, за да идентифицираме талантите, желаещи да се включат в програмата Microsoft Leap, която ще се проведе на два континента в три държави – България, Нигерия и Руанда. Като част от ангажимента на Tek Experts към разнообразието и приобщаването, тази инициатива е насочена към насърчаване на включването на повече жени в ИТ индустрията.

Основният ни фокус е към инвестирането и предоставянето на възможност на дами да придобият знания и умения, за да изградят успешна кариера в ИТ сектора. Това ще помогне и за справянето с ясно изразеното несъответствие между половете в технологичната сфера и недостатъчния брой жени в индустрията, което от своя страна води до ограничаване на потенциала за повишена креативност, иновации и ефективност“, добавя Хефрон.

Програмата е с продължителност от април 2022 г. до юли 2022 г., а самият обучителен процес включва насърчаване, практическо техническо обучение, наставничество и спонсорство. 

Научете повече за обучителната програма Microsoft Leap ТУК.

Ако искате да се включите в програмата, направете го ТУК.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ