Тръмп създава нова медийна група и социална мрежа

Тръмп създава нова медийна група и социална мрежа

Тръмп създава нова медийна група и социална мрежа

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще създаде нова медийна група, която ще лансира собствена социална мрежа, наречена Truth Social, предаде Си Ен Би Си.

По думите на Тръмп Truth Social ще се противопостави на „тиранията на технологичните гиганати“.

Приложението ще бъде първият проект на медийната компания Trump Media and Technology Group (TMTG), която ще бъде лисната на Nasdaq чрез сливането с специална компания за придобиване (SPAC), съобщи в Twitter Лиз Харингтън, настоящата говорителка на Тръмп. При трансакцията TMTG ще получи пазарна оценка до 1,7 млрд. долара, поясни тя.

Новата компания, която посочва за свой адрес имението Мар-а-Лаго във Флорида, ще бъде председателствана от бившия президент, който казва, че „мисията на групата е да създаде съперник на либералния медиен консорциум“.

„Живеем в свят, в който талибаните имат голямо присъствие в Twitter, но любимият ви американски президент е заглушен. Това е неприемливо“, отбеляза Тръмп в писмено изявление.

Тръмп беше блокиран от социални медии като Twitter, Facebook и Youtube след щурмуването на сградата на американския Конгрес от негови привърженици на 6 януари.

Новината не е изненада, тъй като Тръмп и неговия екип от месеци говорят за създаването на нова социална мрежа.

Според прессъобщението на новосъздадената компания, приложението TRUTH Social вече е достъпно за предварителна поръчка в App Store, като негова бета версия ще може да бъде изпробвана на от потребителите, получили покана за това, през ноември тази година. Пускането на приложението в цяла Америка е насрочено за първото тримесечие на 2022 г.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ