Volkswagen очаква глобалният недостиг на чипове да продължи до 2024 г.

Volkswagen очаква глобалният недостиг на чипове да продължи до 2024 г.

Volkswagen очаква глобалният недостиг на чипове да продължи до 2024 г.

Много малка е вероятността преди 2024 г. предлагането на полупроводници да достигне ниво, което да задоволи напълно търсенето. Това заяви главният финансов директор на Volkswagen Арно Антлиц в интервю за германския всекидневник Boersen-Zeitung, цитирано от Ройтерс.

Според него някои проблеми с доставките ще се изпарят до края на тази година, а през следващата производството ще се върне към нивата от 2019 г., но това няма да е достатъчно, за да покрие завишеното търсене на чипове.

„Структурният недостиг вероятно ще се разреши едва през 2024 г.“, каза Антлиц.

Запитан за това как средствата от евентуално първично публично предлагане (IPO) на Porsche AG, планирано за края на годината, могат да бъдат използвани за укрепване на финансите на Volkswagen, Антлиц каза, че парите могат да помогнат за финансирането на софтуерното звено на производителя на автомобили и неговите планове за производство на батерии.

„Онези, които могат да начертаят своята верига за доставки на батерии, ще имат предимството при мащабирането на производството на електрически автомобили. IPO-то на Porsche може да ни даде много повече гъвкавост при финансирането на този процес“, каза Антлиц.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ