Youtube иска да внедри гледането на видеоклипове в метавселената

Youtube иска да внедри гледането на видеоклипове в метавселената

Youtube иска да внедри гледането на видеоклипове в метавселената

Платформата за споделяне на видео Youtube работи смята да използва технологии като блокчейн и метавселената за намаляване на измамите в бързо развиващия се пазар на дигитално изкуство и за предлагане на по-социално преживяване при гледане на гейминг съдържание, предаде Ройтерс.

Най-голямата стрийминг услуга, която е собственост на компанията майка на Google – Alphabet, през последните години търси различни начини за запазване на потребители на фона на нарастващата конкуренция от страна на TikTok на ByteDance и Instagram на Meta.

„Осигуряването на доказуем метод за притежаване на уникални видеоклипове, снимки, картини и дори различни преживявания от любими създатели на съдържание е нещо, което еднакво вълнуващо както за самите създатели, така и за техните фенове“, посочват от Youtube в своя блог.

За целта платформата смята да използва т.нар. незаменими токени (NFT), с които да верифицира собствеността на тези дигитални обекти и услуги.

От Youtube също така ще увеличат фокуса си върху метавселената -  виртуални светове, в които хората ще общуват чрез аватари.

Компанията все още няма конкретни планове за тази технология, но една от възможностите е тя да позволи на потребителите да гледат видеоклипове заедно в метавселена.

„Като цяло фокусът ще бъде върху видео игрите и създаването на повече взаимодействие с тях, което да ги кара да изглеждат по-живи“, се казва в блога.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ