Над 200 000 души пътуват извън страната през почивните дни

Над 200 000 души пътуват извън страната през почивните дни

Над 200 000 души пътуват извън страната през почивните дни

Около 200 000 - 300 000 души пътуват извън страната през почивните дни. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят с Георги Любенов" по БНТ. 

По думите й сред българите продължава т.нар. уикенд туризъм. Освен това се наблюдава напоследък, че много българи не само излизат в съседните ни държави за почивните дни, но и почиват в България.

"Никой не краде пясък, никой не руши дюните. Напротив, концесионерите абсолютно стриктно спазват всички ангажименти, които имат, съобразно концесионния договор", коментира още Ангелкова, цитирана от агенция Фокус. Тя посочи, че винаги е окуражавала всеки гражданин, който има някакви сигнали, да ги подава, за да могат да реагират от министерството своевременно.

"Очакваме да се попълни екипът на министерството може би до края на предстоящата седмица. Предстоят разговори с коалиционните министерства", добави Ангелкова.

Министърът на туризма подчерта, че са заложили в програмата до края на управленския им мандат средната заплата в сектора за стане 1500 лв. Тя допълни, че са си направили много ясно сметките това наистина да се случи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ