Очакват до 10% увеличение на туристите през зимата

Очакват до 10% увеличение на туристите през зимата

Очакват до 10% увеличение на туристите през зимата

През предстоящия зимен сезон се очаква между пет и десет процента ръст на туристите спрямо миналата зима. Това коментира в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, като уточни, че това са първоначални прогнози.

Тя припомни, че миналият зимен сезон е бил изключително успешен. Тогава е регистриран ръст от 19,6 процента - над 1 400 000 чуждестранни туристи са посетили нашата страна.

Ангелкова посочи, че между пет и десет процента е ръстът на туристите през това лято. Тя добави, че през активните месеци - юни, юли, август и септември, над 5 300 000 чужденци са посетили нашата страна. Печалбата е повече от 3,7 млрд. лева, като почти една четвърт от общата сума са приходите само от курорта "Слънчев бряг".

Ангелкова е в крайдунавския град, за да подпише рамков договор за сътрудничество между Министерството на туризма и Русенския университет. Това ще помогне да се популяризира съвместно развитието на сектора чрез модерните технологии.

Министърът каза още, че Русенският университет ще участва на щанда на България на Международното туристическо изложението в Лондон WTM - едно от най-големите в света. Преподаватели и студенти от висшето училище, работили по проекта за интерактивна визуализация на древноримското културно наследство в трансграничния регион между България и Румъния, ще представят сувенири, изработени на 3D-принтер.

По думите на Ангелкова иновациите и дигитализацията в туризма дават много големи конкурентни предимства на всяка страна, която е започнала навреме да ги използва и въвежда както в своята реклама, така и в туристическите си продукти. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги