1000 думи за Европа: Напишете текст, впечатлете журито

1000 думи за Европа: Напишете текст, впечатлете журито

1000 думи за Европа: Напишете текст, впечатлете журито

В ход е конкурс по писане на Европейската комисия на тема „Толкова сходни, толкова различни, толкова европейски“. Знаете ли, че в резултат на последователните разширявания Европейският съюз (ЕС) е най-голямата икономика в света и има по-голяма тежест в международен план, отколкото когато и да е било преди. Знаем, че знаете! Знаем още, че имате мнение по въпроса и бихме искали да го прочетем. Възможно ли е цяла Европа да се обедини? А какво ще последва от това?

Младите жители на страните от Евросъюза, на възраст от 18 до 25 години, са поканени да споделят вижданията си в статия с обем до 1000 думи, на родния си език, по един или двата посочени въпроса, свързани с разширяването на Европейския съюз:

- Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?

- Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?

Няма стилови изисквания и текстовет е- било то есета, разкази, или съчинения - се публикуват директно чрез платформата на уебсайта на кампанията, като крайният срок е 27-ми февруари. Всяка държава излъчва най-добрият си млад писател, с помощта на подбрано жури. В България четири членното жури ще обяви своя победител в края на месец март, а текстът му ще бъде публикуван в списание "Мениджър" и на страницата на Евопейската Комисия. Наградата за първенеца е организирано пътуване до Брюксел!

Подробни правила за конкурса може да прочетете ТУК

 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ