Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|Над 1 млн. лв. инвестира годишно Kaufland в контрол на качеството
Многостепенен контрол на качеството на предлаганите продукти прилага лидерът в ритейл сектора у нас Kaufland България. Миналата година компанията е инвестирала над 1 000 000 лева в контрол на качеството като 640 000 лв. от тях са за лабораторни анализи и външни експертизи.
Продуктите, които Kaufland предлага в магазинната си мрежа, подлежат на стриктен контрол по цялата верига на доставка – от избора на производители и доставчици, през окачествяването, правилното съхранение и транспортиране на готовата продукция до грижата за това тя да е свежа през целия ден в хипермаркетите на веригата. Компанията е извършила над 12 000 проверки по цялата верига за година, като те включват лабораторни анализи в независими лаборатории, външни експертизи и тестове, редица вътрешни проверки от отделите, ангажирани да обезпечат стриктните процеси, които компанията има, за да гарантира високото качество на предлаганите продукти.
Само през февруари тази година в Kaufland са направени анализи и различни тестове на 1556 мостри от различни продуктови групи – основно свежи храни (месо, плодове и зеленчуци и др.) и собствени марки продукти. Те включват лабораторни анализи, вътрешни тестове и проверки от ресорните по темата отдели.
„Доказателство за това колко важно е качеството в предлагания от нас асортимент са стриктните ни вътрешни процеси, множеството сертификати за качество и произход на продукцията, регулярните тестове в акредитирани лаборатории и многостепенният вътрешен качествен контрол, които изискваме и прилагаме. Всичко това изисква не само постоянна работа, но и значителни инвестиции“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.
Моделът на многостепенен контрол на качеството обхваща различни групови артикули:
Плодове и зеленчуци: с прецизен контрол от полето до рафта, всекидневни проверки за съответствие с изискванията на веригата за свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт; ежемесечни тестове за пестициди; температурен контрол и др.
Месо и месни продукти: регулярни лабораторни анализи и тестове в акредитирани лаборатории; ежегоден международен одит за норми и вътрешни изисквания за работа със свежи храни; шестстепенен контрол при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; проверка при приема в хипермаркетите и постоянен контрол на условията на съхранение на място; сертификация на предлаганите продукти.
Млечни продукти: вътрешни дегустации; разработена специално за компанията строга програма за прием, съхранение, доставки, хигиена, зареждане, опаковане и продажба на млечните продукти.
Хляб и тестени изделия: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички продукти се пекат по съвременна технология в специални конвектомати по предварително зададени програми, според спецификите за приготвяне на всеки продукт, за да бъдат гарантирани качество, вкус и аромат.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.