Японци масово купували кисело мляко срещу грип

Кисело мляко с модификация на българския бацил Lactobacillus bulgaricus е станало хит в Япония, след като проучване е показало, че то намалява заболеваемостта от грип. В разгара на грипна епидемия в страната, при 1,7 млн. заболели, японските потребители масово търсят продукта. Тази разновидност на киселото мляко се произвежда от местна млекопреработвателна компания, по информация на БГНЕС. Тя съдържа лактобактерията R-1.

Кофичките с киселото мляко са започнали да изчезват от рафтовете след като в медиите е била разпространена информация за експеримент, извършен през 2010 г. в провинциалния град Арита. В края му се оказало, че участниците в него са заболели от грип значително по-малко в сравнение с хората в съседните населени места, след като са консумирали продукта 2 месеца. Заболеваемостта при децата в Арита, хапвали кисело мляко, била 0,64%, докато в съседните градове същевременно достигнала над 10%.

Японците харесват българското кисело мляко. Преди време ви представихме симпатична реклама на този продукт, рекламиран като български в Страната на изгряващото слънце. Можете да я видите след текста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ