Рекорден брой кандидатури за Наградите за отговорен бизнес

Рекорден брой кандидатури за Наградите за отговорен бизнес

Рекорден брой кандидатури за Наградите за отговорен бизнес

Конкурсът за Наградите за отговорен бизнес, организиран от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ) тази година събра рекорден брой кандидатури – 65. Това съобщи Мария Шишкова, председател на форума.

„Фактът, че точно в година като тази, ние получихме най-големия брой номинации, откакто се провежда конкурса, безспорно ни кара да вярваме, че в обществото ни има добра воля. Тази активна конкуренция показва също така, че нашият форум привлича най-добрите организации в България – тези, които не само запазват своята икономическа стабилност, но и са истинските етични лидери”, заяви Шишкова.

Председател на журито за трета поредна година е Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Заедно с останалите членове на оценяващата комисия, ще се преценява конкретната полза на всеки проект, дали е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията в реализацията на проекта, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.

Победителите ще станат ясни на официална церемония на 23-ти февруари 2012 г., в хотел „Шератон“. „Ежегодно, за членове на журито внимателно се подбират изтъкнати публични фигури, които да представят различни значими сектори на бизнеса, правителството и нестопанския сектор. Както всяка година, отново гарантираме абсолютна стриктност при обработването на данните и безпристрастност от страна на Форума. Ще бъдат избрани тези, които са били най-убедителни, искрени и въздействащи”, заяви Мария Шишкова.

„Много ми допада това, че наградите на БФБЛ се развиват и се подобряват като качество всяка следваща година. Осъвременяват се критериите, добавят се нови процеси, журито е разнообразно. Всичко това гарантира безпристрастност и реална оценка на качеството на подаваните проекти. Чрез тях, в крайна сметка, може да бъде оценена и бизнес средата в България”, заяви Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF за България.

В журито са поканени още:

г-н Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика,

Н. Пр. Коре Янсон, Посланик на Кралство Дания,

г-жа Катрин Барбър, Посолство на Великобритания в България,

г-н Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата,

г-н Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара,

г-жа Миряна Велкова, директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия,

акад. Александър Попов, заместник-председател на Българска академия на науките,

г-жа Таня Радочай, постоянен представител на УНИЦЕФ за България,

г-жа Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България,

г-жа Вики Политова, генерален директор на bTV Медиа Груп,

г-н Максим Майер, управител и редакционен директор на сп. Мениджър,

г-жа Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум,

г-жа Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация „Помощ за благотворителността в България”,

г-жа Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ