Затвориха бензиностанции заради лошо гориво

Затвориха бензиностанции заради лошо гориво

Затвориха бензиностанции заради лошо гориво

Под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП, се извършват проверки на обекти, търгуващи с гориво, съобщават от МВР.

Близо 29 000 л гориво са спрени от разпространение, а за продажба на некачествено гориво са запечатани бензиностанции в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен, предава Dnes.bg.

Констатирани са устройства, за които се предполага, че се използват за манипулиране на данните, подавани към НАП, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че съвместните действия се осъществяват под надзора на прокуратурата. Специализираната операция се осъществява от 26 февруари в столицата и в още 15 областни града. Предварително са избрани фирми и търговски обекти, осъществяващи разпространение и търговия с течни горива. На базата на анализа са определени за проверка 50 бензиностанции и газстанции.

Най-често констатираните нарушения са разлика в касовата наличност, неработещ нивомер и електронна система фискална памет (ЕСФП), за която се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП.

Предприети са действия по изтегляне на некачественото гориво от търговската мрежа - досега са спрени от разпространение 17 000 литра, от които 8300 л гориво за дизелови двигатели и 8700 л автомобилен бензин.

Други два обекта са затворени поради липса на декларация за съответствие и проследимост. Спрени от разпространение поради установени документални нарушения са 11 700 литра гориво за дизелови двигатели.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ