КЕВР решава днес колко може да поскъпне токът от юли

КЕВР решава днес колко може да поскъпне токът от юли

КЕВР решава днес колко може да поскъпне токът от юли

На първо открито заседание новият състав на Комисията за енергийно и водно регулиране ще решава колко може да скочи цената на тока от юли. Днес трябва да излезе информация какъв скок на цената са поискали енергийните дружества, припомня Дарик. 

За да вярват хората на енергийния регулатор, той трябва да бъде независим - както политически, така и корпоративно. Това може да стане, ако се спазва законът, заяви пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. „Регулаторът трябва да повиши своя собствен авторитет чрез индивидуално гласуване, за да могат да видят хората кой как защитава техните интереси”, добави той.

По думите му при предишното ръководство, въпреки намаленията на цената на тока, ДКЕВР не се е ползвал с високо обществено доверие. 

„Ще положа всички усилия да защитя интереса и на сектора и на потребителите. Увеличението на цената на тока не може да реши проблемите на НЕК. А и българските граждани не са виновни за натрупаните огромни дългове заради неосъществени мегапроекти”, каза Иванов. Той заяви, че ще направи всичко възможно да няма поскъпване на тока от юли.

На заседанието днес ще се обсъди и предложение за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ в обособена територия „Тракия” и редица общини, сред които Кърджали, Велинград и Брацигово.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ