Кипър става целогодишна туристическа дестинация

Кипър става целогодишна туристическа дестинация

Кипър става целогодишна туристическа дестинация

Една от най-привлекателните летни туристически дестинации – Кипър има амбиции да се превърне в желано целогодишно място за отдих и развлечения от чуждестранни гости.

Правителството одобри специален план за насърчаване на туризма, с който дава стимули на авикомпаниите, превозили повече посетители на острова. Целта на приетия план е туризмът в Кипър да отговори активно на силната международна конкуренция, подчерта при представянето му правителственият говорител Стефанос Стефану, предаде БНР.

Новите инициативи обхващат проекти за откриване на нови маршрути до и от острова, стимули за увеличаване на туристите през зимния период от ноември до март, както и стимули за нарастване на трафика и туристическия поток за  следващите пет години.

Кипърското правителство предвижда и специални стимули за авиокомпаниите като намаляване на летищните такси за нискотарифните при увеличен брой  превозените към острова туристи.

Според кипърската туристическа организация, изминалата 2011 година е успешна с ръст от 10% на броя на туристите и 14% увеличаване на приходите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ