Над 200 фирми одобрени за ERP системи няма да могат да ги внедрят

Над 200 фирми одобрени за ERP системи няма да могат да ги внедрят

Над 200 фирми одобрени за ERP системи няма да могат да ги внедрят

В средата на другата година, юни месец 300 фирми ще бъдат одобрени за внедряване на ERP системи по програма европейско финансиране. „Това, което тези фирми не знаят обаче е, че капацитетът на пазара е средно 50-60 обслужени фирми на година, тъй като внедряването отнема около 12 месеца. Това означава, че повече от половината фирми, одобрени по европейско финансиране няма да могат да бъдат обслужени. Фирмите, които се занимават с внедряване на ERP системи са малко, а и те не могат да си позволят да наемат повече хора, за да поемат работата. Освен това когато фирмите бъдат, одобрени ще са нужни няколко месеца за изготвяне на документите, което ще намали периода за внедряване до 7-8 месеца, който ще е крайно недостатъчен, за да бъде работата добре свършена.“ Това обяви днес Божидар Крапчев, управляващ партньор на LLP Dynamics България.

ERP системите са софтуер, който помага при управлението на бизнеса и го оптимизира, като интегрира всички данни и процеси в обща, унифицирана платформа.

„Много фирми у нас не могат да следят колко им струва това, което произвеждат днес. Те разбират това на 14-о число следващия месец, когато данните бъдат осчетоводени. Липсата на знание и контрол за това колко е необходимо да произведем води до брак и до технологичен отпадък, защото се презапасяваме“, обясни накратко ефектът от липсата на ERP системи в бизнеса Крапчев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ