Най-активните инвеститори в патенти в Европа

Най-активните инвеститори в патенти в Европа

Philips, Samsung,  LG са най-активни в инвестирането в нови патенти в Европа, става ясно от актуален доклад на Европейското патентно ведомство за 2015 година. Веднага след тях, по брой подадени патенти се нарежда китайската компания Huawei. Компания е подала общо 1953 заявки през 2015 г. За втора поредна година Huawei е с най-много кандидатури за патенти в сферата на дигиталните комуникации – 1197 на брой. В общата класация тя изпреварва Siemens и United Technologies. В областта на дигиталните комуникации, където Huawei е на първо място за втори път, компанията води пред Ericsson и Qualcomm.

"Европейската бизнес среда е на път да стане напълно цифровизирана и ние в Huawei сме горди, че допринасяме за този процес. Европа е една от най-плодородните почви за иновации,  а опазването на интелектуалната собственост е двигателят на иновациите, коментира  Георг Кройц, главен адвокат по интелектуалната собственост на Huawei.

Компанията инвестира всяка година над 10% от приходите си в иновативни патентитази дейност всяка година. Над 1900 висококвалифицирани инженери и консултанти в момента са ангажирани в изследователска дейност за Huawei.

Годишният доклад на EПВ показва още, че патентните заявки във ведомството са нараснали за пореден път през 2015 г., достигайки 160 000, което е ръст от 4,8% спрямо 2014 г. Това е най-големият брой, регистриран някога.

Целият доклад за 2015 г. на ЕПВ можете да прочетете тук: EPO Annual Report 2015 – access all statistics

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ