Нови престижни награди за Алианц България

Нови престижни награди за Алианц България

Алианц България взе три приза на традиционния конкурс „Застраховател на годината” и „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2015 година.

ПОД „Алианц България“ получи за шести пореден път наградата „Пенсионноосигурително дружество на годината 2015“ в категория допълнително доброволно пенсионно осигуряване. 

През 2015 г. вноските в Доброволен пенсионен фонд Алианц България нараснаха с 50% спрямо предходната година, като ръстът на личните вноски за пенсия е 78%. Дружеството е безапелационен пазарен лидер в доброволното пенсионно осигуряване, управлявайки 45% от активите на пенсионните фондове в България, а 53% от вноските за доброволно пенсионно осигуряване, направени през 2015 г. са внесени в ДПФ „Алианц България“.

„За нас наградата е преди всичко отговорност към бъдещето на нашите клиенти и към българската пенсионноосигурителна система като цяло. Благодаря на целия екип на Алианц България, на нашите осигурителни посредници и разбира се на нашите партньори от банковия сектор, за постигането на отличните резултати”, коментира София Христова,  изпълнителен директор на ПОД „Алианц България“.

За осма поредна година ЗАД Алианц България Живот получи приза „Застраховател на годината“ в категория животозастраховане. Дружеството е лауреат на тази награда от самото й учредяване.  

Алианц България е безспорен лидер в животозастраховането на българския пазар. По данни на КФН компанията притежава пазарен дял от 26,4% към края на 2015 г. С брутен премиен приход в размер на 104,98 млн. лв. Алианц България Живот отчита близо 32% ръст на премиите на годишна база, с което значително изпреварва развитието на пазара. За сравнение през 2015 г. пазарът по животозастраховане постига 15,2% ръст.

ЗАД Алианц България Живот е първата животозастрахователна компания на българския пазар, която регистрира премиен приход над 100 млн. лв.

„В ежедневната ни работа преди всичко се стараем да надхвърляме очакванията на нашите клиенти и партньори, и затова отличието е важно признание за нас. Ние ще продължим да предоставяме възможно най-добрите продукти и услуги на клиентите си, като се вслушваме в това какво искат те и им го предоставяме по най-добрия възможен начин. Признанието ни дава увереност, че вървим в правилната посока. Благодаря за усилията на всички колеги”, заяви Андрей Александров, главен изпълнителен директор на  ЗАД Алианц България Живот. 

Третата награда получи Максим Сираков  – изпълнителен директор на ЗАД Алианц България и ЗАД Алианц България Живот. Той бе удостоен със специалната награда на Фондация „Проф.д-р Велеслав Гаврийски“  - „Цялостен принос в развитието на българското застраховане“.

Организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската Асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ и БАЗБ.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ