Олимпийският мол отвори врати в Лондон

Олимпийският мол отвори врати в Лондон

В Лондон тържествено беше прерязана лентата на търговско-развлекателния център Westfield Stratford City, който ще бъде своеобразен вход на Олимпийския парк. Британската столица е домакин на Летните олимпийски игри догодина.

Проектът на Олимпийския парк, където се намира и Търговският центърПроектът на Олимпийския парк, където се намира и Търговският център

 

На обща площ от 177 хил. кв. м. Westfield Stratford City помещава над 300 магазина, 70 ресторанта, кинотеатър с 14 зали, три хотела, най-голямото казино в страната и паркинг с 5000 места за автомобили.

С обща инвестиция в размер на 2,3 ммрд. долара Westfield Stratford City става най-големият търговски център в Европа в градска среда.

Той е част от мега-проекта Stratford City, в който се предвижда построяването на 270 хил. кв. м. търговски и развлекателни площи, 613 хил. кв. м. офиси, 16,4 хил. жилища, няколко хотела и инфраструктурни обекти.

Великобритания възлага големи надежди на Олимпиадата догодина да възвърне и затвърди имиджа си на топ туристическа дестинация, сериозно накърнен от вандалските изстъпления това лято, съобщи междувременно „Гардиън”. Властите планират да похарчат 100 млн. лири за привличането на туристи след августовските безредици.

Парите за развитие на туризма ще получи агенция VisitBritain като 40 млн. от тях ще бъдат от държавния бюджет, а останалото финансиране ще се осигури от частния сектор. Те ще бъдат изразходвани за това „да поправим нещата и да покажем на света, че случилото се в Лондон и други британски градове не олицетворява истинската Великобритания”, заяви министърът на културата Джереми Хънт.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ