Основател на Yahoo! напуска компанията

Основател на Yahoo! напуска компанията

Основател на Yahoo! напуска компанията

Съоснователят на Yahoo! Джери Янг изненадващо обяви, че си тръгва от компанията.

„Дойде време да преследвам други интереси извън Yahoo!”, заявява той в писмо до председателя на управителния съвет на компанията Рой Босток, с което съобщава за оттеглянето си. Янг напуска управителния съвет на Yahoo!, както и всички други позиции, свързани с нея сред които управителния съвет на Yahoo! Япония и на китайската компания Али Баба, която беше сред претендентите за покупка на търсачката.

 Янг основава Yahoo! преди 17 години заедно с Дейвид Файло, с когото са състуденти. За това време компанията му донесе състояние, оценявано от „Форбс” на повече от 1 млрд. долара. От 2007 до 2009 г. той беше и главен изпълнителен директор на компанията, но се оттегли от поста след като се противопостави на сделката за поглъщане от Microsoft.

Впоследствие изпитващата и без друго затруднения компания затъна още повече, тъй като цената й падна с над 50%.

Заради все по-лошите финансови резултати миналата година бе уволнена и приемничката на Янг на поста главен изпълнителен директор Карол Барц. Самата тя съобщи тогава, че са я уведомили по телефона за отстраняването й от поста.

 Само преди седмица, на горещия стол на изпълнителния директор седна бившия шеф на компанията за разплащане по интернет „PayPal” Скот Томсън. Все още не е ясно има ли връзка между неговото назначение и внезапното напускане на Янг.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ