Отварят първия британски супермаркет за пазаруване от колата

Отварят първия британски супермаркет за пазаруване от колата

Отварят първия британски супермаркет за пазаруване от колата

Веригата супермаркети Tesco отваря първия drive-thru магазин на Острова, съобщи „Дейли Мейл”.

Услугата ще се предлага на клиенти, на които не им се занимава с пазаруване и едновременно не им се чака за доставка по домовете след поръчка в интернет.

Сега вече, срещу такса от 2 лири, купувачите ще могат да шофират до специалните, новооткрити зони за автомобили на Tesco и да вземат покупките си от гише, без да напускат колата.

Те ще могат да изберат пакет от покупки онлайн, вкъщи или чрез мобилен интернет. След това, в рамките на два часа, ще могат "да минат с колата" и да ги вземат от служител на магазина, който ще ги натовари в багажника им. Разплащането става в интернет.

Очаква се този вид пазаруване да стане особено популярен сред работещите майки, които ежедневно водят децата си на училище и ги карат до местата, където се провеждат извънкласните им занимания.

Drive-thru супермаркетите са удобни за родители, които нямат време да чакат на опашките в магазините и за младите, които не могат да си позволят дълго заплащане за престой на колата на паркинг до магазина.

Форматът на drive-thru (или drive-through) услугата на пазаруване беше разработен първоначално в САЩ. Той е малко по-различен от drive-in, защото при него колите се нареждат в линия, движат се в една посока и не се паркира.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ