Очакване: iPad 3 ще работи с 4G мрежа

Очакване: iPad 3 ще работи с 4G мрежа

Очакване: iPad 3 ще работи с 4G мрежа

Последното поколение от таблетите на Apple - iPad 3, ще бъде представено през март. Това твърдят няколко новинарски медии в Америка, цитирани от MarketWatch.

Специалисти очакват, че новият таблет на Apple ще работи с 4G мрежа – безжична мобилна мрежа от четвърто поколение, която следва 3G и 2G мрежата. Обикновено тя поддържа пренос на данни, поне четири пъти по-бърз от този на 3G мрежата. Това за потребителите означава по-висока скорост на интернет и по-бързи интерактивни услуги като игри и други.

4G мрежата в САЩ, където първо ще бъде представен таблетът, се поддържа от интернет доставчиците Verizon Wireless и AT&T Wireless.

В това отношение Apple изостава от няколко свои конкуренти в страната, чиито устройства вече работят с 4G, като Samsung и Google, отбелязват от MаrketWatch. Тези фирми са единствената истинска конкуренция на технологичната компания в предлагането на "умни", преносими устройства за мобилни услуги, смятат наблюдатели.

iPhone-ите все още нямат капацитет за 4G връзка и не е ясно кога ще бъдат усъвършенствани.

Някои от другите, широко разпространени в американските медии очаквания за iPad 3, гласят, че той ще има екран с по-голяма резолюция и четириядрен процесор, който ще го направи много по-мощен от предшествениците му в серията и конкурентните таблети на пазара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ