Премиерът открива асфалтираната два пъти магистрала „Марица”

Премиерът открива асфалтираната два пъти магистрала „Марица”

Премиерът открива асфалтираната два пъти магистрала „Марица”

Два пъти асфалтираната магистрала „Марица” ще бъде официално открита от премиера Бойко Борисов и еврокомисар Корина Крецу днес в присъствието на половината кабинет, съобщава Дарик.

Официалната церемония по откриването на лот 2 Димитровград - Харманли от магистрала „Марица” е следобед. Тогава европейският комисар по регионална политика Корина Крецу и премиерът Борисов ще пристигнат лично на най-големия пътен възел в Южна България, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Борисов съобщи във вторник, че за втори път му се налага да разваля готова магистрала, след като Лиляна Павлова му докладвала, че при проверката на извършената работа на лот 2 на магистрала „Марица” екипът на Агенция „Пътна инфраструктура” установил, че в три малки участъка има отклонения от нормата за равност.

Заради това било разпоредено на изпълнителя да преработи проблемните участъци. „Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и, ако се наложи, ще отложим въвеждането на лот 2 в експлоатация”, писа във Facebook профила си Борисов.

Общата дължина на участъка е 34,22 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт 2007-2013 г.”. 

Магистрала „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив - ГКПП Капитан Андреево.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ