Продажбите на iPhone изстреляха приходите на Apple

Продажбите на iPhone изстреляха приходите на Apple

Продажбите на iPhone изстреляха приходите на Apple

Apple отчете скок в приходите и продажбите на iPhone през третото тримесечие, пише британската телевизия BBC.

Приходите на технологичния гигант в периода юли-септември възлизат на $51,5 милиарда, с 22% повече спрямо година по-рано.

Компанията е продала над 48 милиона iPhone-а – постижение, което обаче не оправда очакванията на анализатори.

От Apple отчетоха и нетни приходи от $11,1 милиарда през последното тримесечие, като допълниха, че 2015 е най-успешната година за компанията до момента.

„Ръстът се дължи на рекордните продажби на iPhone за четвърто поредно тримесечие, на разширената наличност на Apple Watch, рекордните продажби на Mac и приходите от услуги“, казват от организацията.

В Китай – най-големият пазар за смартфони – продажбите на Apple почти са се удвоили спрямо година по-рано, до $12,52 милиарда. Технологичният гигант в момента разполага с 25 магазина в страната, като отваря по един нов всеки месец.

На Китай се пада близо 1/4 от всички продажби на компанията, но въпреки това приходите от продажби там през последното тримесечие са по-ниски спрямо $13,2-та милиарда в периода април-юни.

До края на годината Apple очаква приходите от продажби в цял свят да достигнат $75,5-$77,5 милиарда.

Браян Колело, анализатор от Morningstar, смята, че тази прогноза е под очакванията, но инвеститорите така или иначе предвиждаха по-слабо представяне, поради което акциите на компанията поскъпнаха с 3% по време на следборсовата търговия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ