Стив Джобс временно се оттегля от Apple, излиза в болнични

Стив Джобс временно се оттегля от Apple, излиза в болнични

Стив Джобс временно се оттегля от Apple, излиза в болнични

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс излиза в болнични и временно се оттегля от мениджърския пост, „за да се съсредоточи върху здравето си". Това e съобщил самият той в имейл до служителите си, предадоха световните агенции.

"По моя молба бордът на директорите ми предостави отпуск по болест, за да мога да се съсредоточа върху здравето си. През това време ще продължа да участвам в големите стратегически решения на компанията", пише още Джобс.

Той ще бъде заместван от оперативния мениджър Тим Кук.

"Силно вярвам, че Тим и останалите членове на ръководството ще свършат чудесна работа по изпълнението на набелязаните цели за тази година.

Толкова много обичам Apple, надявам се да се завърна възможно най-скоро.”, казва Джобс в имейла, в който си взема довиждане с колегите си.

След новината, акциите на Apple се понижиха с 4-5% следобяд на Нюйоркската фондова борса.

За втори път Стив Джобс се оттегля от управлението на компанията по здравословни причини. След като му поставиха диагноза рак на панкреаса, през 2009 г. той претърпя трансплантация на черен дроб като част от терапията му и след това се завърна в Apple, за да стартира поредните хитови продукти на компанията си – iPad и iPhone4.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ